Double Bay House

Architect: Luigi Rosselli

An existing heritage listed property provided a challenge to meld ‘old’ with ‘new’. Difficult site conditions required the hand excavation of 300m3 of rock to provide for a library room over looked by a fully tiled swimming pool and pool house set at the very top of the site some 17 meters above street level.

Internal finishes consisting of waxed walls, stone and timber floors, mosaic tiles to bathrooms and extensive use of random sandstone to external walls have combined to produce this stunning result, a winner of a number of architectural awards.

Awards

Australian Institute of Architects National Award for Heritage 2009

Woollahra Conservation Award 2008

National Trust Energy Australia Commendation 2009

Australian Institute of Architects Residential Architecture Award 2009

Australian Institute of Architects NSW Heritage Architecture Award 2009

Recent Projects

VIEW ALL PROJECTS
000